ACTUALIDADE
-
Novas
Novas sobre programas, emisoras,... Todo o mais actual e de interese nesta sección.
-
Radio á carta
Escoita online os podcasts dos teus programas favoritos de Radiofusion.
Praza Alcalde Ramón Souto s/n, 15500 Fene (A Coruña) Galicia - Tfno. 981 492 773 - noticias@radiofusion.eu
Facebook
Twitter
Para despois de Reis agárdase a chegada dos primeiros grelos. Poderase entón preparar o lacón con grelos. O lacón sempre foi xantar de paisano, que usaba o xamón para agradecer as recomendacións, para abrir as portas dos poderosos ou para vendelo. O lacón quedaba sempre na casa, moitas veces para o Entroido a cocer con grelos, cando xa medraran os talos renovados do nabo, sempre con chourizos. O lacón hai que mimalo.
O grelo é a folla do nabo xa madura. É a máis enxebre das mantenzas deste vello país, onde todos devecemos pola folla da Brassica napus esculenta. Cóntase dunha lei non escrita que permite coller unha manda de grelos para facer o caldo dun campo veciño, a aqueles que non teñan sementado nabos. Os grelos son unha das máis firmes columnas da nosa culinaria, segundo aseguraba o doutor Fausto Galdo no seu Abecedario das mantenzas (Xerais, Vigo, 2012)
Publica o teu comentario agora