ACTUALIDADE
-
Novas
Novas sobre programas, emisoras,... Todo o mais actual e de interese nesta sección.
-
Radio á carta
Escoita online os podcasts dos teus programas favoritos de Radiofusion.
Praza Alcalde Ramón Souto s/n, 15500 Fene (A Coruña) Galicia - Tfno. 981 492 773 - noticias@radiofusion.eu
Facebook
Twitter
As flores de entroido forman parte das larpeiradas típicas desta festa. Fanse cun molde en forma de flor.
Son unha das larpeiradas da cociña popular propias desta festa do carnaval. Entre as filloas, orellas, as follas de limón e oputras, están as flores que se fan necesariamente cun molde de ferro con forma de flor (ou tamén de bolboreta ou de estrela). Cando se quenta o molde, impregnámolo de amoado que fixemos polo menos unha hora antes.
O amoado das flores faise da seguinte maneira:
Batemos 300g de fariña triga, 500ml de leite, tres ovos grandes, unhas areas de sal,as relas de dous limóns e unha copiña de anís. Poñemos a tixola con aceite de oliva ao lume. É fundamental introducir o molde no amoadosen chegar ao bordo para que a flor se desprenda sen dificultade. Poñémolo na tixola uns segundos e, ao erguelo, despréndese a flor que queda na tixola. Agardamos a que se doure e sacámola con coidado. Deixámolas arrefriar e zarrapicamos con azucre. Con esas cantidades saen un medio cento delas.
(Imaxe de Kukinhas)
Publica o teu comentario agora