ACTUALIDADE
-
Novas
Novas sobre programas, emisoras,... Todo o mais actual e de interese nesta sección.
-
Radio á carta
Escoita online os podcasts dos teus programas favoritos de Radiofusion.
Praza Alcalde Ramón Souto s/n, 15500 Fene (A Coruña) Galicia - Tfno. 981 492 773 - noticias@radiofusion.eu
Facebook
Twitter
A primeira pedra da factoría de PYSBE en Ferrol colocouse en marzo de 1940. Abreu as portas cinco anos máis tarde, empregando a perto de trescentas mulleres. Os secadeiros de bacallao empregaban man de obra feminina polo carácter discontinuo da ocupación e porque era máis barata.Maruja Cagallón, Cabeza Hinchada, Peruco e Cabecita de Ajo eran alguns dos motes dos encargados da factoría que se encargaban de manter unhas condicións de traballo que rozaban o escravismo.
A cociña do bacallao protagonizará as xornadas sobre a PYSBE esta fin de semana no porto de Ferrol. O cociñeiro do Camiño do Inglés Dani López ofrecerá unha degustación de cociña en directo e ofrecerá pinchos delicatessen o sábado desde as sete da tarde. O domingo haberá xantar de lombos de bacallao e bacallao estilo PYSBE. Con duas quendas á unha do mediodia e as duas e media da tarde.
Publica o teu comentario agora