O valor gastronómico da tenreira cachena

O valor gastronómico da tenreira cachena
06 de Febreiro, 2020 - 09:30 h. | Publicada por Radio Eume

Os empresarios do Eume organizan anualmente as Xornadas Gastronómicas de Tenreira Cachena. Trátase dunha iniciativa pioneira que ten por obxectivo valorizar unha raza autóctona en perigo de extinción. O programa Onda Rural deu a coñecer este proxecto a través das palabras dos seus organizadores e dos restaurantes implicados na idea.

Na primavera unha ducia de restaurantes de Pontedeume participan anualmente nas Xornadas. Pero aqueles clientes que probaron e aprecian o sabor particular desta carne non teñen que agardar ata esa época. Puntualmente, certos establecementos de hostelería ofrecen tamén pratos elaborados con esta carne. Así os Restaurantes A Pitanza e Andarubel adquiriron un cacheno de 150 quilogramos criado polo gandeiro Plácido do concello de Muras. Animan aos gandeiros a criar este tipo de razas convencidos da existencia dun mercado para elas.

Sociedade