ACTUALIDADE
-
Novas
Novas sobre programas, emisoras,... Todo o mais actual e de interese nesta sección.
-
Radio á carta
Escoita online os podcasts dos teus programas favoritos de Radiofusion.
Praza Alcalde Ramón Souto s/n, 15500 Fene (A Coruña) Galicia - Tfno. 981 492 773 - noticias@radiofusion.eu
Facebook
Twitter
O Consello Superior de Investigacións Científicas (CSIC) e o chef Pepe Solla realizarán esta tarde o primeiro showcooking científico COCIÑAconCIENCIA, que fusiona ciencia e cociña para concienciar aos cidadáns dos riscos habituais que afectan á seguridade alimentaria e dar a coñecer prácticas seguras no ámbito doméstico. O proxecto está liderado polo
A súa principal acción son o tres showcookings científicos que terán lugar na aula de cociña que Afundación ten na súa sede en Vigo e nos cales o chef Pepe Solla e Graciela Ramilo (CSIC), a responsable do proxecto, prepararán pratos estrela do cociñeiro, entre eles "Vieira sobre guacamole e a súa coral", "Pescada con alcaparras e verzas", nos que se incidirá nos puntos críticos de cada un.
O primeiro terá lugar este venres 11 de marzo, de 18.00 a 20.00 horas. Contará coa participación de 25 persoas que obtiveron unha das entradas sorteadas nas redes sociais dos patrocinadores Afundación e GADIS, así como na páxina Facebook de COCIÑAconCIENCIA.
Nunha primeira parte, versará sobre a importancia da trazabilidad dos bivalvos, a súa conservación, a depuración, a hixiene das superficies e utensilios na cociña ou a contaminación cruzada. A continuación, nunha pequena experiencia de laboratorio, porase de manifesto a relación entre manter a cadea de frío e o crecemento microbiano, así como recomendacións no uso de ovo.