ACTUALIDADE
-
Novas
Novas sobre programas, emisoras,... Todo o mais actual e de interese nesta sección.
-
Radio á carta
Escoita online os podcasts dos teus programas favoritos de Radiofusion.
Praza Alcalde Ramón Souto s/n, 15500 Fene (A Coruña) Galicia - Tfno. 981 492 773 - noticias@radiofusion.eu
Facebook
Twitter
O mexillón tívose por marisco cativo. Atopábase todo canto se quería pero non se comía crú como os berberechos. Pero coa chegada das bateas fíxose o rei das rías. As primeiras bateas colocáronse na ría de Arousa en 1946. Nas rías galegas prodúcese a metade dos mexillóns do mundo. Son uns bivalvos sabedores, sans e rendibles que conteñen proteínas e vitaminas a moreas. Temos en Galicia unhas 3.500 bateas que producen arredor de 18.000 millóns de mexillóns cada ano.
Os mexillóns pódense comer despois de poñer unha pota ao lume cun pouco de auga. Abren e admiten unhas pingas de limón, un ar de pementa, pirixel picado ou sen nada. Pódense servir tamén en salpicón, en tortilla, con arroz, guisados, en empanada e mil modas máis. Quizais os mexillóns teñan un único problema: son baratos e por iso non lle damos valor, nin os apreciamos todo o que merecen. Inclue moitas receitas de mexillóns o libro de Fausto Galdo “Abecedario das mantenzas”.
Publica o teu comentario agora