Format: 06/03/2021
  • A lingua de vaca ou de porco é un alimento moi valorado na antiguidade. Hoxe consúmese menos pero en Galicia aínda ten un sitio na gastronomía doméstica.
    Cultura
    10
    0 audios
  • Achegámonos aos dous últimos anos na vida de Carvalho Calero, desde que cae enfermo ata o seu enterro en Boisaca o 27 de marzo de 1990. Facémolo co seu biógrafo, Martinho Montero.
    Cultura
    8
    0 audios
  • O Iogur é un alimento líquido que se obtén pola fermentación bacteriana do leite callado. Chega a Europa despois da Primeira Guerra Mundial e da Revolución rusa.
    Cultura
    13
    0 audios
  • Os nenos e nenas teñen nos Duplex Cinema unha marabillosa alternativa cultural como é ir ao cine. A sala de Ferrol contempla un ciclo de filmes europeos para este público, con proxeccións nas mañás...
    Cultura
    11
    0 audios
  • Alegría de vivir. Iso transmite a obra poética “Feliz idade” coa que Olga Novo recibiu o Premio Nacional de Poesía. Convidada ao club de lectura, deixounos un pouso de celebración da vida.  
    Cultura
    16
    0 audios
  • O foie-gras xa se comía en Exipto, Grecia e Roma. O nome "fígado" ven dos figos cos que cebaban os patos.
    Cultura
    14
    0 audios
  • Premio para alumnos do máster en Dirección e Administración de Empresas da UDC e Premio para estudantes do terceiro curso de grao da Escola Politécnica Superior do Campus de Ferrol.
    Cultura
    33
    0 audios
  • A preestrea do filme “Nación” de Margarita Ledo Andión abre este venres no CGAI a nova edición do ciclo “Olladas de muller” que con motivo de celebrar o Día Internacional da Muller, inclúe seis...
    Cultura
    8
    0 audios
  • A pementeira é unha planta que agacha pola varas, dando unhas fermosas flores brancas que morren aos poucos dias para que nazan os froitos.
    Cultura
    22
    0 audios
  • Exposición de Julia Pita na Casa da Cultura de Fene. A pintora ferrolá amosará durante o mes marzo unha trintena de óleos de temática variada.
    Cultura
    35
    0 audios
  • Casa Museo de Álvaro Cunqueiro. Mondoñedo
    "Non hai ningunha literatura no mundo que amose un feixe de composicións poéticas na que o insulto, a befa, o escarnio, a ira, a gracia no apodar, chegasen tan alto e tan fondo". Álvaro Cunqueiro,...
    Cultura
    25
    0 audios
  • A canción popular alude ao rodaballo asado, pero é un peixe que acepta moitas preparacións, desde fritdo ata guisado pasando pola caldeirada. Un peixe de sabor forte que se cría ben en cautividade.
    Cultura
    35
    0 audios

Páxinas