-
A lingua de vaca ou de porco é un alimento moi valorado na antiguidade. Hoxe consúmese menos pero en Galicia aínda ten un sitio na gastronomía doméstica.
-
Achegámonos aos dous últimos anos na vida de Carvalho Calero, desde que cae enfermo ata o seu enterro en Boisaca o 27 de marzo de 1990. Facémolo co seu biógrafo, Martinho Montero.
-
O Iogur é un alimento líquido que se obtén pola fermentación bacteriana do leite callado. Chega a Europa despois da Primeira Guerra Mundial e da Revolución rusa.
-
Os nenos e nenas teñen nos Duplex Cinema unha marabillosa alternativa cultural como é ir ao cine. A sala de Ferrol contempla un ciclo de filmes europeos para este público, con proxeccións nas mañás...
-
Alegría de vivir. Iso transmite a obra poética “Feliz idade” coa que Olga Novo recibiu o Premio Nacional de Poesía. Convidada ao club de lectura, deixounos un pouso de celebración da vida.
-
O foie-gras xa se comía en Exipto, Grecia e Roma. O nome "fígado" ven dos figos cos que cebaban os patos.
-
Premio para alumnos do máster en Dirección e Administración de Empresas da UDC e Premio para estudantes do terceiro curso de grao da Escola Politécnica Superior do Campus de Ferrol.
-
A preestrea do filme “Nación” de Margarita Ledo Andión abre este venres no CGAI a nova edición do ciclo “Olladas de muller” que con motivo de celebrar o Día Internacional da Muller, inclúe seis...
-
A pementeira é unha planta que agacha pola varas, dando unhas fermosas flores brancas que morren aos poucos dias para que nazan os froitos.
-
Exposición de Julia Pita na Casa da Cultura de Fene. A pintora ferrolá amosará durante o mes marzo unha trintena de óleos de temática variada.
-
"Non hai ningunha literatura no mundo que amose un feixe de composicións poéticas na que o insulto, a befa, o escarnio, a ira, a gracia no apodar, chegasen tan alto e tan fondo". Álvaro Cunqueiro,...
-
A canción popular alude ao rodaballo asado, pero é un peixe que acepta moitas preparacións, desde fritdo ata guisado pasando pola caldeirada. Un peixe de sabor forte que se cría ben en cautividade.