ACTUALIDADE
-
Novas
Novas sobre programas, emisoras,... Todo o mais actual e de interese nesta sección.
-
Radio á carta
Escoita online os podcasts dos teus programas favoritos de Radiofusion.
Praza Alcalde Ramón Souto s/n, 15500 Fene (A Coruña) Galicia - Tfno. 981 492 773 - noticias@radiofusion.eu
Facebook
Twitter
Aínda que moi abundante, é tan sabedeiro coma se fose ben raro. Falamos do berberecho, croque, carneirolo, chícaro. Molusco bivalvo de dúas cunchas estriadas de pequeno tamaño. Nun cativo croque gárdanse todos os recendos e sabores do mar.
O berberecho, de delicada textura, ten un intenso sabor a mar que algúns combinan cunha gota de limón ou incluso cun po de pementa. Os croques combinan moi ben e transfiren o seu sabor a outros alimentos. Abertos ao vapor cun aire de limón ou un grolo de albariño, en sopas de marisco, en tortilla con ovos pouco callados, na empanada de millo, en paella mixta de croques con pito en anacos e pementos encarnados, son exquisitos.
Dentro dunha marisqueira, choraba o berberechiño,
Porque era tan grande a vieira, e el era tan pequeniño.
Publica o teu comentario agora