Unha demanda feita realidade

Unha demanda feita realidade
14 de Xullo, 2022 - 10:34 h. | Publicada por Radio Fene

 "Foi unha demanda das produtoras e produtores que xa estaban facendo produtos de calidade nas súas casas pero que precisaban un lugar que cumprise os requisitos de seguridade e sanidade", explica Carme Freire, encargada de impartir o módulo de transformación agrolimentaria da Fusquenlla.

O centro de traballo colaborativo A Fusquenlla, promovido por Moeche, San Sadurniño, Cerdido e Valdoviño, acolle estes días o primeiro curso de transformación agroalimentaria que se desenvolve nas súas instalacións, co obxectivo de formar ás que serán tamén as primeiras persoas usuarias de todo o equipamento do que dispón para elaborar horta, froita e mel. Nel participan 15 persoas de toda a comarca que, de feito, están rematando xa o curso coa posta en práctica do coñecemento adquirido en normativa, seguridade, manexo da maquinaria, sanidade alimentaria, hixiene e tamén no importante: a produción de conservas e envasados a partir das súas colleitas. Neste sentido, a primeira promoción da Fusquenlla xa elaborou un pequeno lote de cabaciños marinados, néctar de pexego e peras ao viño. A partir de agora o centro bota a andar co obxectivo de ir incrementando pouco a pouco o número de persoas usuarias. Quen teña interese pode informarse e anotarse para próximas actividades a través da web www.afusquenlla.gal.

Sociedade

Publica o teu comentario agora