ACTUALIDADE
-
Novas
Novas sobre programas, emisoras,... Todo o mais actual e de interese nesta sección.
-
Radio á carta
Escoita online os podcasts dos teus programas favoritos de Radiofusion.
Praza Alcalde Ramón Souto s/n, 15500 Fene (A Coruña) Galicia - Tfno. 981 492 773 - noticias@radiofusion.eu
Facebook
Twitter
Unha especie de caracoliño vive nas rochas de entre mareas. A mincha é un molusco gasterópodo, moi popular. Pero ten tamén mala imaxe, porque disque non hai maior desprezo que o de “Vai fritir minchas”.
O poeta grego Epicarno xa falaba das minchas como unha das variantes que se podía atopar no selecto mercado de peixes e mariscos de Sicilia. En Venecia, o aperitivo máis popular era o bodoletti, as minchas ao forno con aceite, loureiro e sal, segundo asegura Fausto Galdo no Abecedario das mantenzas. Cornide aconsella comer as minchas cocidas e quentes. Na novela La Tribuna de Emilia Pardo Bazán, as minchas andan entre os produtos do mercado da Palloza, cheos de cores.
Publica o teu comentario agora