• Os cachelos son prato sinxelo e acompañan calquera prato de peixe ou carne. Por eles mesmos, se a pataca é boa, xa teñen sabor abondo.

    8
    Cultura
    8
    0 audios
  • Marilar Aleixandre e María López Sández en Radio Fene

    Era Emilia Pardo Bazán unha radical feminista ou unha condesa clasista? A resposta á pregunta depende da persoa que responda. Ela naceu na Coruña en 1851 e morreu en Madrid o 10...

    42
    Cultura
    42
    0 audios
  • Unha das definicións da entrada "cascarilla" no diccionario dí que é a cáscara de cacao tostada, de cuxa infusión se fai unha bebida que se toma quente.

    30
    Cultura
    30
    0 audios
  • Planta solanácea con froitos a modo de ovos cilíndricos de cor morada. Alguén comparounas acertadamento cun badalo de campá.

    17
    Cultura
    17
    0 audios
  • María Luisa Grandío "Novais" en Fene

    "O Museo do Humor é unha marabilla" afirma María Luísa Grandío, coñecida artisticamente como Novais. A pintora amosa a súa obra en Fene ao longo do mes de maio. A mostra, titulada...

    70
    Cultura
    70
    0 audios
  • Hai no mundo milleiros de clases de cereixas. En Galicia, as mellores e máis abondosas son as de Quiroga e o Val de Lemos.

    16
    Cultura
    16
    0 audios
  • Xosé Luís Axeitos en Radio Fene. Maio de 2021

    Aproximacións a Manoel Antonio. Textos e contextos”. O libro de Xosé Luís Axeitos publicado por Axóuxere indaga nos símbolos que emprega o escritor na súa obra. “Non...

    73
    Cultura
    73
    0 audios
  • Traemos a estes dous escritores a este espazo gastronómico porque, igual que a Pardo Bazán e Rosalía, ambos tiveron sensibilidade e deron importancia literaria ás mantenzas.

    12
    Cultura
    12
    0 audios
  • Martinho Montero Santalha en Radio Fene

    Perlío nome que soa cal pérola sobre vidro, Perlío, nome tan doce como o celme dos teus figos. Son versos incluídos no poemario de Ricardo Carvalho Calero O trevo das catro follas...

    85
    Cultura
    85
    0 audios
  • A coliflor ou couveflor, como lle chama Méndez Ferrín, é unha verdura dentro das verzas flor, con floracións brancas, grandes e compactas, moi consumida en Galicia onde é tradicional cocida co...

    24
    Cultura
    24
    0 audios
  • Manuel Cendán en Radio Fene

    "O Instituto de Fene logrou despertar en min un pensamento crítico" afirma Manuel Cendán que ven de publicar o poemario "A Terra infinita" na editorial Balea. Tamén aprendín solidariedade nas...

    50
    Cultura
    50
    0 audios
  • As mellores cociñeiras de perdices de Galicia estaban en Cabanas. As perdices son aves granívoras da caste das galiñáceas.

    33
    Cultura
    33
    0 audios

Páxinas

  • Radio Brasil.

    0 comentarios
  • Espazo de achegamento ás zonas verdes de Fene (A Coruña) da man do perito agrónomo Antón Muñiz.

    0 comentarios
  • Últimas novidades en videoxogos, tecnoloxía e todo tipo de cacharrería.

    0 comentarios
  • Para visibilizar e poñer en valor a actividade económica de mulleres empresarias.

    0 comentarios
  • Manuel Alvarez Moreiras deita aquí os seus agudos comentarios sobre algún dos programas que a...

    0 comentarios