• Papar sen cancelas

    Baixo o lema “O futuro dos museos: recuperar e reimaxinar”, o vindeiro martes 18 de maio conmemórase o Dia Internacional dos Museos 2021, xornada, promovida polo Consello...

    9
    Cultura
    9
    0 audios
  • Laura Molero en Radio Fene

    “Quero recuperar a arte postal” afirma a artista Laura Molero. “Agora vas de viaxe, sacas unha fotografía co móbil e a mandas polas redes sociais e pérdese aquel costume que había...

    15
    Cultura
    15
    0 audios
  • Os cachelos son prato sinxelo e acompañan calquera prato de peixe ou carne. Por eles mesmos, se a pataca é boa, xa teñen sabor abondo.

    9
    Cultura
    9
    0 audios
  • Marilar Aleixandre e María López Sández en Radio Fene

    Era Emilia Pardo Bazán unha radical feminista ou unha condesa clasista? A resposta á pregunta depende da persoa que responda. Ela naceu na Coruña en 1851 e morreu en Madrid o 10...

    45
    Cultura
    45
    0 audios
  • Unha das definicións da entrada "cascarilla" no diccionario dí que é a cáscara de cacao tostada, de cuxa infusión se fai unha bebida que se toma quente.

    32
    Cultura
    32
    0 audios
  • Planta solanácea con froitos a modo de ovos cilíndricos de cor morada. Alguén comparounas acertadamento cun badalo de campá.

    18
    Cultura
    18
    0 audios
  • María Luisa Grandío "Novais" en Fene

    "O Museo do Humor é unha marabilla" afirma María Luísa Grandío, coñecida artisticamente como Novais. A pintora amosa a súa obra en Fene ao longo do mes de maio. A mostra, titulada...

    72
    Cultura
    72
    0 audios
  • Hai no mundo milleiros de clases de cereixas. En Galicia, as mellores e máis abondosas son as de Quiroga e o Val de Lemos.

    19
    Cultura
    19
    0 audios
  • Xosé Luís Axeitos en Radio Fene. Maio de 2021

    Aproximacións a Manoel Antonio. Textos e contextos”. O libro de Xosé Luís Axeitos publicado por Axóuxere indaga nos símbolos que emprega o escritor na súa obra. “Non...

    75
    Cultura
    75
    0 audios
  • Traemos a estes dous escritores a este espazo gastronómico porque, igual que a Pardo Bazán e Rosalía, ambos tiveron sensibilidade e deron importancia literaria ás mantenzas.

    13
    Cultura
    13
    0 audios
  • Martinho Montero Santalha en Radio Fene

    Perlío nome que soa cal pérola sobre vidro, Perlío, nome tan doce como o celme dos teus figos. Son versos incluídos no poemario de Ricardo Carvalho Calero O trevo das catro follas...

    89
    Cultura
    89
    0 audios
  • A coliflor ou couveflor, como lle chama Méndez Ferrín, é unha verdura dentro das verzas flor, con floracións brancas, grandes e compactas, moi consumida en Galicia onde é tradicional cocida co...

    24
    Cultura
    24
    0 audios

Páxinas

  • "A Base do Deporte" é un programa de, aproximadamente, 10 minutos de duración. O seu obxectivo é...

    0 comentarios
  • A información deportiva conta con gran presencia na programación de Radio Fene. Nos programas informativos das 13,30...

    0 comentarios