ACTUALIDADE
-
Novas
Novas sobre programas, emisoras,... Todo o mais actual e de interese nesta sección.
-
Radio á carta
Escoita online os podcasts dos teus programas favoritos de Radiofusion.
Praza Alcalde Ramón Souto s/n, 15500 Fene (A Coruña) Galicia - Tfno. 981 492 773 - noticias@radiofusion.eu
Facebook
Twitter
As anguías son un bocado exquisito un tanto esquecido, afirmaba hai dous mil anos Caio Plinio Segundo. En vilas de río como Portomarín, que tiñan pescos, collíanas a paxes e son lenda os carros de bois cargados de anguías que percorrían o camiño de Santiago. Hoxe en día por mor dos encoros e máis pola explotación das crías – os meixóns ou angulas- a pesca é menos abondosa e o peixe non chega a madurar.
As anguías, que non desovan, pódense comer todo o ano, aínda que se estiman máis no inverno, despois de Santos. Son peixes que nacen no mar, remontan os ríos e engordan. Poden cruzar o Atlántico ata o Caribe e retornar en grandes pelotóns, pequenas de corpo máis xa maduras, cuns cinco anos. Hai moitas e boas receitas, segundo apunta Fausto Galdo no libro “Abecedario das mantenzas”. Rima o pobo con sabedoría: “A anguía en empanada e a lamprea escabechada”.
Publica o teu comentario agora