ACTUALIDADE
-
Novas
Novas sobre programas, emisoras,... Todo o mais actual e de interese nesta sección.
-
Radio á carta
Escoita online os podcasts dos teus programas favoritos de Radiofusion.
Praza Alcalde Ramón Souto s/n, 15500 Fene (A Coruña) Galicia - Tfno. 981 492 773 - noticias@radiofusion.eu
Facebook
Twitter
Durante toda a xornada celébrase en Ferrol o XI Campionato Galego de cociñeiros, no que é a proba clasificatoria para o certame Bocuse D´Or, a nivel do Estado, e daí ao Campionato Mundial que o ano que ven se celebrará en Francia. Por primeira vez nos 11 anos de historia, as probas celebranse en Ferrol, no Restaurante Illas Gabeiras, e nelas participan oito cociñeiros, dous deles locais, Paula Freire e Daniel López, que se formaron no
O organizador do Campionato Galego é o xornalista e gastrónomo, Guillermo Campos, con quen departimos esta mañán sobre o funcionamento do campionato e sobre as instalacións nas que se realiza este ano. Maravillas falou do Illas Gabeiras onde se celebra. O rodaballo e o porco celta son os productos cos que traballan hoxe os candidatose candidatas, cada un á sua maneira pero partindo da mesma calidade na materia prima.
O gastrónomo destaca do campionato, o que contribuíu a revolucionar o mundo da nosa cociña. O concelleiro de Turismo, Ramón Veloso, deulle a benvida ao xurado ao mediodía e, ás 19 horas asistirá á clausura no Restaurante Illas Gabeiras.