ACTUALIDADE
-
Novas
Novas sobre programas, emisoras,... Todo o mais actual e de interese nesta sección.
-
Radio á carta
Escoita online os podcasts dos teus programas favoritos de Radiofusion.
Praza Alcalde Ramón Souto s/n, 15500 Fene (A Coruña) Galicia - Tfno. 981 492 773 - noticias@radiofusion.eu
Facebook
Twitter
En cantas tabernas non se anuncian "Hai callos os domingos". A elaboración é traballosa e leva tempo, por iso fanse un dia e boa cantidade deles porque están ricos mesmo despois de varios dias.
A toda enchenta popular faltáballe un dos pratos máis familiares, a potaxe dos callos. En Galiza fanse normalmente con garbanzos. Os últimos versos de “A probiña que está xorda” de Rosalía de Castro, están escritos cun xeito e unha mestría cativantes, no decir de de Rodríguez Baixeras en “Rosalía e a cocina”.
Merece comer compango.
E voullo dar miña vella,
Porque onde quera que a atopo
Gústame sempre a sabencia.
Coma e fártese…!
Aquí ten talladas e viño.
Beba, bea pola miña conta
A salú das montañesas,
dixo a dona e doulle
un prato De callos como unha cesta
Á probe, e viño, e pan branco
Canto quixo.
Fartouse ela,
Mesmo hastra que tuvo a tripa
Como un pandeiro. Rabenta Por pouco…,
mais o pelexo Tiña dura
e nin siquiera Lle arregañou
i ó outro día
Xa estaba tan peneireira.
Callos á Galega
Precisamos 1k de callos, 2 patas de terneira, 50g de touciño,1 limón, chorro de vinagre, 2 litros de auga, 3 cebolas, 2 cabezas de allo, unha rama de perixel, 100 g de miga de pan fresco, 150g de chourizo, 250g de garavanzos, pementa en po, noz moscada, 1 cravo, comiño, unha collerada de fariña.
Prepárase da seguinte maneira:
Lavar os callos, cortados en anacos, e poñelos en auga con limón e vinagre toda a noite. Cocer os callos durante unha hora cos garavanzos, as patas, touciño, cebola, allos, perixel e as especias. Cando pase ese tempo, botar os chourizos e sal. Aparte machucar a cebola, uns garavanzos, o miolo de pan, un pouco de caldo, e mesturar con fariña e pementa. Engadir todo á pota e deixar cocer uns minutos máis. E bo proveito.
Publica o teu comentario agora